Innan du sätter igång och spelar så måste du lära dig dessa saker förrän du funderar på annat. Kan, kom ihåg och älska dem som du gör Lara själv. 

Hoppa och Fånga 

Du kan likagärna hoppa 
Alla Lara's hopp har en mening med det, och om du tänker efter så har Tomb Raider II miljön blivit designad efter hennes förmågor, och inte tvärtom. Många klurigheter kan bara lösas genom att använda ett speciellt hopp eller att ta tag i något. Med det i minnet, så är det värt att notera att det relativa avståndet, från kortaste till längsta, är en back flip, stående, sido och springande hopp. Sidohopp kan korta ner tiden avsevärt på vissa pussel, speciellt de som innehåller ett par knappar eller switchar, mestadels i Diving Area, 40 Fathoms och Living Quarters.Du vet vad det är när du kommer dit. 

Att veta vinklarna 
Lara's hopp är imponerande. När du kan sikta när hon hoppar i luften, så kan hon inte hoppas i en speciell vinkel. När du tex hoppar från ett backe, så hoppar hon alltid rakt ner, frammåt eller bakåt. Om hon kunde modifera detta hopp och göra det i en 45 gradig vinkel, skulle många pussel bli väldigt lätta, eller tillochmed skippade rent av. Men, så är inte fallet. 

Hoppa hela distansen 
Att hålla nere hopp knappen medans Lara är i luften medför att längden ökas, och om man trycker på gå knappen så dyker hon. Om man trycker på fånga knappen innan så kommer hon kort. Att förbereda ett hopp: Lara behöver inte en lång startsträcka innan hon hoppar, faktist räcker det med en hel ruta. Sätt helt enkelt hennes tår i jämsides med kanten, hoppa tillbaks, ställ in vinkeln, och sedan är det bara att hoppa. 

Lara's vänsterfot 
Eftersom Lara tycker om att göra avstampet med vänster fot, så är det många gånger så att du ska trycka på knappen efter att du är ute efter kanten. Det ser ut som hon hoppar från luften då. Konstigare saker har hänt, eller hur? Som ett undantag, så är det ett hopp i slutet av Living Quarters som utförs bäst med högerfots avstamp, men det märker du när du kommer dit. 
 

Spela baklänges 
Många gånger, det enda sättet då Lara kommer att överleva när du glider ner för en ramp är att vända sig om och försöka ta tag i kanten innan det är för sent. Detta trick gör att du slipper få en liten skada, eller kanske tillochmed är nyckeln för att du ska klara pusslet. När du tror du gjort fel, vänd om.

Föregående Nästa: Att slåss, simma och en special rörelse 
 
 
Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB