Av Tasos Kaiafas
Introduktion

Målet i Riven är att stoppa Gehn och befria Catherine för att rädda fem öar och folket som en gång befolkade dem. Hjälp och ledtrådar till detta kan hittas på alla öar, och du måste lösa pussel och utföra många uppdrag för att komma dit.

Översikt
För att komma till Gehn och Catherine, måste du komma på ett sätt att få kraft till "Great Golden Dome", som är kraftkällan till alla Fire Marlbe Domes som du kan hitta på varje ö. Var och en innehåller en bok som är kopplad till Gehns värld. Därför måste du komma åt någon av dessa böcker för att komma åt Gehn.

Nyckeln till att starta upp Great Golden Dome är marmor pusslet, lösningen till detta hittar du på Plateau Island med Map Table Pusslet och Underwater Viewing Chamber. Först måste du samla ledtrådar för att förstå teknologin bättre och lära dej D’ni siffer systemet. Du måste också komma till Moiety Age för att återerövra din stulna fäll-bok.

När du har klarar alla dessa uppdrag kan du komma till Gehns värld, fånga honom i boken, rädda Cathereine, och sätta punkt för Gehns vansinnessvälde.

Guidens Ordning
Även om Riven inte spelas absolut linjärt, är ordningen i denna guide bra att följa, eftersom du slipper många onödiga steg och förflyttningar runt på öarna. Länkar är i alla fall inlagda i för att hjälpa dej manövrera i texten. Hur som helst så är guiden upplagd så att du kan titta på lösningen till ett enskilt problem utan att för den sakens skull behöva titta på lösningen till hela spelet. Vi har utelämnat en del onödig navigeringsguide, utom på de ställen där det verkligen är nödvändigt.


Fortsätt fram till startpunkten på spelet: Temple Island.Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB