By Trent Ward
Utvecklare:
Westwood Studios

Lanserings Datum:
Juli 1998

1992 så lade Westwood sista touchen på ett spel som skulle komma att förändra PC-spelen under de kommande åren. Det hette Dune II och baserades på Frank Herberts klassiska romanserie om Dune. Spelet kombinerade känslan i Dune-böckerna med utseendet från David Lynchs episka film med samma namn i ett helt nytt spelkoncept som numera kallas real-time strategy. Slutresultatet är en oförglömlig del av spelhistorien.

Fortfarande så följer real-time strategyspel slaviskt det koncept som skapades för sex år sedan. Skydda dina harvesters medan de samlar in spice så att du kan bygga fler enheter. Det sorgliga är att trots att inget spel har överträffat Dune II vad gäller spelkänsla så har förbättringar i gränssnittsdesign, grafik, ljudteknologi och självklart tillägget med multiplayer gjort det här klassiska spelet nästan ointressant för spelare som vant sig vid effekterna och spelbarheten hos dagens spel.

Nu, efter att ha fått massor av brev som kräver en upprepning, så kommer Westwood att släppa en återutgivning av det klassiska spelet med förbättrad grafik och ljud, ett bättre gränssnitt och självklart multiplayer. Även om allt det här är väldigt välkommet så är det viktigt att veta vad Dune 2000 inte kommer att vara. Westwwod gör klart att Dune 2000 är en uppdatering av ett gammalt spel och inte en uppföljare. Teknologin bakom spelet har man lånat från andra gamla succeér som Red Alert och Command and Conquer snarare än att vara ett förspel till Tiberian Sun som fortfarande håller på att utvecklas. (Håll utkik efter en förhandstitt på detta spel senare här på Solgames).

Även om många källor försöker skapa lite hype omkring Dune 2000 så har Westwood aldrig hävdat något annat än att spelet är en snyggare, multiplayerversion av originalet. Vi fick nyligen chansen att spela spelet och har satt ihop en snabb guide för att ni spelare ska få veta vad ni kan förvänta er. Först ska vi låta er som missade originalet få en chans att bekanta er med det.

Berätta om spelet

Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB