Blood 2 - Förhandstitt
Om det var ett ovanligt fräckt marknadsföringsknep att döpa ett spel till Blood förra gången så är det nästan ett genidrag att döpa uppföljaren till Blood 2 eftersom nästan allt du behöver veta om Monoliths uppföljare på actionspelet i första person finns i titeln. Blood 2 tar vid där det första spelet slutade och enligt utvecklarna så har den nya versionen mer våld, mer action och, som du kan förvänta dig, mer blod.

  Titel
Blood 2

Plattform
PC (Win 95)

Spelare
singel, multiplayer

Utvecklare
Monolith

Distributör
GT Interactive

Lanserings datum
Hösten 1998
 
Det finns en intrig och den är enorm
Det här är handlingen så här långt: Året är 2028 på planeten jorden. Du spelar Caleb, en man som färdats över en kall och kaotisk värld som verkar steriliserad av de senaste hundra årens uppfinningsrikedom. (GT Interactive drar paralleller till Bladerunner eller The Crow). Calebs uppdrag, helt klart en dyslektikers mardröm, är att återta kontrollen över Cabal, en "inte ond, men omoralisk" kult som han och de andra Utvalda en gång tillhörde men som han blev utkastad från eftersom han förstörde den sextonde inkarnationen av Cabals gud Tchernobog. Eftersom Cabal har existerat sedan tiden före de första skrivna källorna så har det funnits många inkarnationer. Den nuvarande Cabal klanen i Blood 2 lyder under Gideon. Men det var guden Tchernobog som försökte döda Caleb och de andra Utvalda i det första Blood spelet. Självklart så var det han som var förloraren om du klarade av det. Förvirrad? Fortsätt läsa. Eftersom Cabal var källan till Calebs makt så vill han ha tillbaks den. Genom att återta och använda sig av hjälp från de tre andra Utvalda, Ophelia, Ishmael och Gabriella, så kanske han klarar av det. De finns tillgängliga att återuppväcka och redo att hjälpa dig redan från början. Tydligen så har Cabal kontrollen över något ämne, antagligen det sista, som du behöver för att väcka dina kamrater till liv. Så när du besegrat Cabal, vilket du tydligen gör på en gång, så kan du plocka upp ämnet, samla ihop ditt gäng och sätta igång och jobba.

Det Utvalda kollektivet, när det återsamlats, går in för att besegra Cabal samtidigt som parasiter och andra äckliga varelser ställer till kaos. Cabal vill ha tillbaka den sjuttonde inkarnationen och de Utvalda måste hejda dem. Och, nja, vi ska inte förstöra slutet.


Nästa sida

Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB