Finnkampen i Quake

Sverige och Finland har mött varandra ett antal gånger tidigare i spelet Quake, man har samlat ihop dom bästa spelarna från vardera land och spelat regelrätta landskamper mot varandra. Det som var lite annorlunda denna gång var att Finländarna hade tagit båten över till Sverige för att spela, lagen möttes i Stockholm på spelstudion Nine.

När Solgames Crew anlände till platsen så hade matchen precis börjat, i ena hörnet av lokalen satt finnarna och i det andra fanns Svenskarna. Förutom de 12 spelarna som varje lag hade skickat så var det även fans och avbytare med. Finnarna hade lyckats tappa bort någon spelare på båten (Tomppa) så avbytarna kom väl till pass.

Finland hade även med sig en Coach som gjorde sin röst hörd över hela lokalen, han vandrade mellan de finska spelarnas datorer och dirrigerade dom genom att vråla ut vart dom skulle.

Själva matchen pågick i två periode om 20 minuter, Sverige vann första överlägset. Den andra så gick det trögare, en bra bit in på matchen var det mycket jämt men under de sista fem minuterna drog Sverige ifrån och vann även denna period någorlunda överlägset.

Sverige-Finland 2-0

Quakeworld Demo, Period 1, Synvinkel: Nator, 4.5 MB

Quakeworld Demo, Period 2, Synvinkel: Bozo, 4.2 MB

Vi återkommer med foton och lite filmsnuttar.
Nyhetsveckan
- Sega släpper nytt tvspel!
- Unreal - en snabb provtur
- Blizzard lägger ner Warcraft: Lord of the clans
- Dune 2000 - Film och Intervju
- Commandos: Behind Enemy Lines - Demo

 

Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB