Diamond Monster 3D II


I måndags släppte Diamond Multimedia mycket information om efterföljaren till det populära Monster 3D kortet - Monster 3D II. Kortet är utrustat med 3Dfx Interactives nya Voodoo 2 3D accelerator och Diamonds egna 8MB DRAM minnes design.

Det kommer ut i affärerna under mars månad (en återförsäljare har uppgett 20:e mars), kortet kommer att kosta US$249.95 i USA vad det kommer att kosta i Sverige är ännu inte bestämt. Kortet var från början tänkt att kosta $299.95. Med detta nya lägre pris och det starkt etablerade 3Dfx chippet, kommer kortet att bli minst lika populärt som det första.

En av de stora nyheterna med kortet är att det nu går bra att köra med Z-buffring i upplösningen 800x600 och till och med 1024x768 om du har två kort. Med dubbelt så mycket minne som det första kortet (8 MB uppdelat på 4MB frame buffer och 4MB textur minne), förväntas grafikkapaciteten bli otrolig. Vi har sett hur ett 6 MB kort med det urspungliga 3Dfx voodoo chippet ser ut, och med tanke de kraften hos det nya Voodoo 2 chippet och dubbelt så mycket minne så har det en otrolig kapacitet.

Spelen som kommer med kortet är: fulla versionen av Activisions Heavy Gear, en special version av Eidos Tomb Raider II, en speciel edition upplaga av Star Wars Game Pack (innehåller Shadows of the Empire - Battle of Hoth, X-wing vs. Tie Fighter: The Academy och Jedi Knight - Dark Forces II). Det medföljer också en demoCD med Final Fantasy VII, Daikatana, Joint Strike Fighter och Flight Unlimited II.

Mjukvara som går att köra med ett standard 3Dfx Voodoo kort kommer också fungera med det nya kortet, men med upp till tre gånger högre prestanda. Spel utvecklade för Microsofts Direct 3D, 3Dfxs Glide och Open GL fungerar också bra.

Det allra bästa med kortet är att du kan köpa två kort och koppla ihop dem med en liten kabel. Ett kort ger många spel runt 60 bilder i sekunden, två ihopkopplade kort levererar över 100 bilder i sekunden. Speltillverkare kan göra otroligt avancerade spel, bildhastigheten är nu längre inte något problem.

Diamonds vice VD, Scott Vouri säger, " Unlike other 3Dfx products, Monster 3D II goes beyond the traditional reference board design with added power, enhanced driver support, and an awesome game bundle making it one top-notch solution."

I USA kommer ägare av ett Monster 3D kort ha möjlighet att byta in sitt gamla kort och få $50 rabatt när de köper ett nytt Monster 3D II kort. Vi får väl se om något liknande kommer att ske i Sverige.
Nyhetsveckan
- Sega släpper nytt tvspel!
- Unreal - en snabb provtur
- Blizzard lägger ner Warcraft: Lord of the clans
- Dune 2000 - Film och Intervju
- Commandos: Behind Enemy Lines - Demo

 

Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB