Monster 3D II på väg!

Uppdaterad information om chippet som alla pratar om släpptes av Diamond Multimedia i fredags. Det ger en uppfattning om när man kan få tag på kortet hos återförsäljare - och vad man kan förvänta sig när man köper ett.

Diamond Multimedia informerade oss om att nästa generations Monster 3D kort kommer att släppas i början av mars månad. Diamonds nya kort kommer att vara baserad på 3Dfx Voodoo 2 grafik-accelerator chippet.

Voodoo 2 kommer att förändra förutsättningarna för spelande. Informationen om kortet och chippet indikerar att det kommer att vara mindre processorkrävande än det första Monster 3D kortet - så du kommer att kunna njuta av nära topp prestanda utan att äga ett Pentium II system.

Precis om första kortet, går det bara att köras i fullskärm och inte alls under i ett Windows 95 fönster. Kortet fungerar också på samma sätt, en kabel från ditt existerande kort sätts i Monster 3D II kortet - och när ett spel som är speciellt kodat för 3Dfx, tar kortet över. Alla titlar som går att köra med Monster 3D ska fungera med det nya Monster 3D II kortet.

Hard-core spelare kommer att dregla över den nya möjligheten att köra fler kort parallellt. Tänk dig att spela Quake med över 100 bilder i sekunden. Dubbelkortsystemet klarar av upplösningar som 800x600 och 1024x768.

Nya grafikfunktioner är: multipla texturer i en passering, stöd för lighting maps, detaljerade texturer, shadow maps, simulerad bump mapping, reflection map och environment map.
Nyhetsveckan
- Sega släpper nytt tvspel!
- Unreal - en snabb provtur
- Blizzard lägger ner Warcraft: Lord of the clans
- Dune 2000 - Film och Intervju
- Commandos: Behind Enemy Lines - Demo

 

Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB