Intel sänker PII priserna

Konkurrens är bra. Senare denna månad, kommer Intel att sänka sina priser på Pentium och Pentium II chip. Detta uttalande kommer efter att Cyrix meddelande om sitt nya, snabbare MediaGX chip, som kommer att säljas för mindre och redan körs istället för Intel chip på några Compaq datorer.

Pentium II 266 MHz och 300 MHz kommer nu att hamna mellan i prisklassen US$300 till $400 (en sänkning på omkring 20 procent). Detta kommer som en andra fas efter Intels tillkännagivelse om prissänkningen på Pentium II 233MHz med 33 procent, vilket innebär att chippen kommer att kosta runt $270.

Om du inte är redo för Pentium II eller inte har råd med både moderkort och processoruppgradering, Pentium med MMX teknologi kommer också att sänkas till en attraktiv prisnivå. Både Pentium 166 och 200MMX chippen kommer att sänkas till under $100. Värstingen i Pentiumserien, Pentium 233 kommer också att sänkas med 30 procent och kommer att kosta runt $120.

Intel kommer att lansera sin nya 333MHz Pentium II, som kommer att vara det sista PII chippet baserat på 66MHz bussen. I april kommer Intel att introducera 350MHz och 400MHz Pentium II processorer som kommer att köras på det nya BX chippet med en hastighet av 100 MHz.
Nyhetsveckan
- Sega släpper nytt tvspel!
- Unreal - en snabb provtur
- Blizzard lägger ner Warcraft: Lord of the clans
- Dune 2000 - Film och Intervju
- Commandos: Behind Enemy Lines - Demo

 

Copyright ©1997 SpotMedia Communications. All Swedish content copyright © Scandinavia Online AB