Torsdag 29 Oktober


RoR toppar Download listor
Rise of Rome ligger redan i topp på de flesta spel siters Download Listor. Gamecenter hade 56,933 downloads denna vecka, 133,587 totalt.
Computer Games Online listar RoR som nummer 3, medan ign PC Gamer har spelet som nummer 6. Sämst placering (än så länge) har RoR på PC Gameworld, 9:e plats på deras 10 mest populära downloads.

- Marduk

 Lördag 17 Oktober


Länk till RoR Trial Version

Här finns länken till Gamecenter's Trial Version av RoR. Ladda hem och njut :-)

- Marduk

 Fredag 16 Oktober


RoR Trial Version

Både Zone och Gamecenter kommer att lägga ut en Trial Version av Rise of Rome senare i kväll. Tyvärr så kommer jag troligen inte att kunna lägga upp någon länk här i samma sekund den kommer... Men håll ett öga på dessa siter under kvällen, om ni vill vara först med att prova RoR.

- Marduk

 Fredag 9 Oktober


Angående Falska Mail

Om någon av er som emottagit dessa mail har kvar filen, så skicka ("forward") den till mig. Jag kommer att ta reda på var den kom ifrån, och lägga ut IP numret här, så att ingen kan ta fel på ett äkta Aoe.se mail eller en löjlig kopia. I bästa fall är det en inofficiell AoE sida som vill försöka sno besökare från den Officiella AoE sidan.... :-)

Förhoppningsvis har jag nu blivit av med dom där värdelösa så kallade "nyhetsmailen" som någon vänlig person anmält mig till... I ett av mailen som jag brydde mig om att öppna tipsade dom om Yahoo.se. Oj, det var en nyhet vi inte hört redan... ;-)

- Marduk

 Onsdag 7 Oktober


Falska mail

Någon, kanske densamme som anmält mig till ett sunkigt nyhets mail, verkar ha skickat ut mail till spelare i Ligan och sagt att den skall stänga... Det är inte sant. Vi fortsätter spela som vanligt, även om det verkar gå trögt. Det är väl höst kylan som kommit över oss :-)

Bruce Shelley och Sandy Petersen från Ensemble Studios svarar på frågor om
Rise of Rome. Kolla Här om just det Du velat veta finns med.

- Marduk

 Torsdag 1 Oktober


15 Bästa Spelen?

Var det någon som slog upp en viss kvällstidnings bilaga i Söndags, och förväntade sig att finna AoE bland de 15 bästa spelen genom tiderna? Chockad ser jag att AoE inte ens kom bland de första 3 strategi spelen... Förklaringen var väl den att det var endast 3 "spelare" i panelen, och alla verkade vara fast i 3D världen.... ;-)

För övrigt så har jag nu hittat samtliga mail, så ni som väntar på ett svar kommer att få det idag eller imorgon (Fredag). Och, pinsamt värre, jag har fixat till den felaktiga länken till Microsoft's RoR sida. (Tack Matte ;-))

- Marduk

 Torsdag 24 September


Detaljer om RoR

Bara knappt en månad kvar tills Rise of Rome finns i handeln... Microsoft meddelar att spelet är klart, och kommer att komma ut i affärerna i utsatt tid. De har förresten en bra och detaljrik sida om RoR, för er som vill fördjupa er ännu mer. Där finns, förutom screenshots och detaljer om de nya stammarna och truppslagen, även ljudfiler från spelet. Klicka Här för att ta del av godsakerna.

- Marduk

 Tisdag 22 September


Försvunna Mail

Jag har slarvat bort alla mail från förra veckan, men ge mig en dag eller så, så skall jag hitta dom... Ligan kommer att uppdateras i efterhand, så fortsätt spela och skicka rapporter. Efter detta strul törs jag garantera att inget mer kommer att hända, det är bara lite finslipning av mitt system som återstår :-)

3 nya, roliga Campaigns finns att hämta hem på Scenario sidan. Testa gärna
"The Mongolian Invasion", det är rekommenderat.

- Marduk

 Måndag 14 September


AoE Till Playstation

Spelföretaget Psygnosis LTD kommer att ge ut AoE till Playstation. Så ni som packat undan erat Playstation efter att AoE kom ut, kan nu damma av det och lira på TV'n.

Ta chansen att prova ett scenario som vunnit pris! Klicka Här för att hämta hem det direkt, eller Här för att läsa lite tips innan du ger dig på det.

- Marduk

 Fredag 11 September


Struligt värre

Jag har haft lite problem med min dator i allmänhet, och min uppkoppling i synnerhet, därför har inga uppdateringar skett den senaste veckan. Jag försöker ta itu med allting så snart som möjligt... Var tålmodiga :-)

- Marduk

 Onsdag 2 September


Första Matchen Spelad

Redan igår kväll spelades första matchen i Ligan. Adde2 visade sina gamla takter då han slog Säfflekiller.

För er som inte fått nog, så finns ännu en Rise of Rome (AoE Expansion Pack) preview att kolla in på Gamezilla.

- Marduk

 Tisdag 1 September


AoE Ligan Öppen

Japp, då är det bara att köra igång och visa vem som är bäst på AoE :-) Lite värdelöst vetande från förra säsongen: Det spelades lite mer än 150 matcher. Adde2 och Stu var de mest krigiska, de gick 43 respektive 32 matcher vardera. Vann gjorde JonTheMad, som gick obesegrad genom Ligan med fem raka vinster. Andra som var obesegrade var Mickeo (10 matcher) och Jonas_Ojelid (3 matcher).

- Marduk

 Måndag 31 Augusti


AoE Ligan

Kul att se att så många gamla spelare fortfarande är intresserade av Ligan. Jag hoppas ni tar det försiktigt med alla nya deltagare ;-). 21 spelare änmälda så här långt, så det är bara att köra igång i morgon, 1:a September. Lycka Till!

- Marduk

 Torsdag 27 Augusti


Ny säsong i Ligan

Alla som är intresserade av att vara med i Ligan kan börja skicka in sina anmälningar nu. Jag måste be alla från förra säsongen som vill vara med igen, att åter maila mig. Vi skall förhoppningsvis kunna dra igång Ligan den 1:a September. Nytt för säsongen är att de som inte vill missa någon uppdatering, kan skriva in sin E-mail adress längst ner på sidan och fylla i ett formulär, så kommer det ett mail så fort någon förändring har skett.

- Marduk

 Söndag 23 Augusti


Fler Prewievs

Efter Gamecenter's Sneak Peak av the Rise of Rome har flera tillkommit. Kolla gärna upp allihop...
 • Mission Yard.
 • Computer Games Online.
 • Gamestats.
 • Adrenaline Vault.

  - Marduk

 •  Onsdag 19 Augusti


  Nya Scenarios

  Tre nya Scenarios kan ni hämta hem från Scenario-sidan.

  - Marduk

   Lördag 15 Augusti 02:05


  Rise of Rome Sneak Peek Länk

  Här är den rykande färska länken till Gamecenter's Prewiev av AoE Expansion Pack - Rise of Rome. 7 sidor späckade med fakta och godsaker om denna efterlängtade produkt. Bara att hugga in :-)

  - Marduk

   Fredag 14 Augusti


  Rise of Rome Sneak Peek

  Gamecenter kommer att ha en Prewiev av AoE Expansion Pack - Rise of Rome senare idag ( natt ), så det kan vara värt att kolla in deras sida då och då. I skrivande stund har de dock inte hunnit lägga ut den. En länk kommer naturligtvis att finnas här så fort jag får tag i den :-)

  - Marduk

   Tisdag 11 Augusti


  Filmer från AoE II

  I Filarkivet kan ni hämta hem 3 charmiga .AVI från AoE II, som visar bland annat en Tueton Knight.

  I övrigt verkar de flesta vänta på den Expansion Pack som släpps den 5:e November. Om ni vill läsa mer om de folkslag som kommer att ingå, så kan ni gå till Ensemble Studios. Där listar dom de tre nya folkslagen (Carthage, Palmyra, och Rome) och lite fördjupamde information om dessa.

  - Marduk

   Tisdag 4 Augusti


  AoE Demo i Topp

  Age of Empires demo ligger efter 44 veckor på 9:e plats i Gamecenters download lista, med 503652 downloads. Bara DirectX har legat längre på listan; 60 veckor med 1681504 downloads. Klicka Här för att se hela listan.

  - Marduk

   Lördag 1 Augusti


  AoE Expansion Pack

  Ensemble Studios har några screenshots från Expansion packen - Rise of Rome - på sin sida. Där visar dom hur den nya enheten Kamelen funkar i strid med kavalleri. Klicka Här för att gå dit.

  AoE II Theme Vecka 7 - Skepp.

  - Marduk

   Onsdag 29 Juli


  3 Nya Campaigns

  3 nya, fräscha Campaigns finns att hämta hem från Scenario sidan. Bland annat en fortsättning på en av mina favorit Campiagns - Curse of Ra :-)

  - Marduk

   Lördag 25 Juli


  AoE Till Mac

  För er som använder en Mac så kan jag glädja er med att Age of Empires kommer inom en snar framtid. Klicka Här för att läsa mer. AoE II Theme Vecka 6 - Att Jaga

  - Marduk

   Måndag 20 Juli


  Kinesiskt Epos

  En serie Campaigns som utspelar sig i Kina år 220 E.Kr. - 265 E.Kr. finns att hämta hem på Scenario sidan. Jag har själv just börjat med det, så jag kan inte uttala mig om spelvärdet. Men det är värt en titt i alla fall.

  AoE II Theme Vecka 5

  - Marduk

   Onsdag 15 Juli


  AoE II Video

  GamePower har en fin liten video där man kan se bland annat hur stenslungorna arbetar. Kvaliten är väl inte den bästa, men man får en rätt bra bild av hur det kommer att se ut.

  AoE II Theme Vecka 4

  - Marduk

   Söndag 12 Juli


  Ligan har sommarlov

  Ligan tar nu ett uppehåll för sommaren. Singel Ligan vanns av JonTheMad, som rusade genom stegen, och snuvade Adde2 på segern. Klan Ligan vanns av The Eyes of Ra, som, liksom JonTheMad, blev obesegrade.
  Ett Tack till alla som deltagit, och för den uppskattning Ligan har fått. Jag hoppas de flesta av er tar nya tag i Augusti, då Ligan startar igen.

  - Marduk

   Torsdag 9 Juli


  Nya Campaigns

  3 nya Campaigns och ett Scenario finns att hämta på Scenario-sidan.

  Ligan stänger för sommaren denna Söndag. Klockan 20:00 kommer jag att uppdatera, och eventuella matcher som kommer in därefter kommer inte att räknas. Detta gäller även Klanligan.

  - Marduk

   Måndag 6 Juli


  Ännu en AoE II Preview

  Gamespot har gjort en 9 sidor lång recension av AoE II. En av de bättre, tycker jag.
  Alla som ännu inte fått nog av recensioner hittar den Här.

  Denna veckas AoE II Theme.

  - Marduk

   Fredag 3 Juli


  Veckans AoE II Theme

  Lite sent, kanske, men här är länken till veckans AoE II Theme.

  Det har gått ut ett mail till er som var intresserade av AoE SM. Om jag missat någon, så vänligen skicka mig en påminnelse.

  WAR L o r d s i Klanligan har skaffat sig en Hemsida som ni kanske vill kolla in?

  - Marduk

   Onsdag 1 Juli


  Release datum för Expansion Pack

  Ensemble Studios meddelar att Expansion packet "the Rise of Rome" kommer att släppas den 5:e November. Åtminstonde "över där", så man får hoppas att det kommer hit lika snabbt.

  - Marduk


  Gamla Nyheter